Isporuka isključivo u Hrvatskoj X

лобановский александр отзывыобувь от украинских производителейботинки женские осень 2017

O nama

Bogatu vinogradarsku i vinarsku tradiciju kutjevačkog kraja prihvaća Vlado Krauthaker, ing. agronomije, enolog i od 1992. godine vlasnik Vinogradarstva i podrumarstva Krauthaker. Pri osnutku vinarija je u posjedu imala 1 hektar nasada vinove loze, a 2020. godine površine pod našim nasadima iznose 45 hektara. Još 65 hektara imamo ugovoreno kroz kooperaciju s privatnim proizvođačima.

Vinogradarstvo i vinarstvo Krauthaker posebnu pozornost posvećuje domaćoj autohtonoj sorti graševini koja često osvaja medalje na sajmovima i izložbama vina. Kao važnu odrednicu vlastite proizvodnje ističemo uzgoj vinove loze po eko principima te kontinuitet kvalitete.

Kvalitetu i uspješnost naših vina najviše opisuju mnogobrojna odličja dobivena na svjetski priznatim natjecanjima i ocjenjivanjima vina.

O nama

Naša vina

U našem podrumu njeguju se i dozrijevaju vina svih berbi – od kasne do izborne berbe prosušenih bobica. Zahvaljujući očuvanoj prirodi, pogodnoj klimi i podneblju, a nadasve kvalitetnoj zemlji na kojoj uz autohtonu graševine uzgajamo i poznate svjetske sorte grožđa – iz našeg podruma izlazi ukupno 25 različitih etiketa vina.

Naša vina
Naša vina

Stare tehnike

Čarolija boja, okusa i mirisa utkana je u našu cjelokupnu vinsku ponudu u kojoj se nalaze i vina kasnih i izbornih berbi. Eksperimenti i naša želja da u vinograde i podrum vratimo tehnike koje su se koristile prije više od 100 godina ugodno nas iznenađuju. Potvrda je to i daljnji poticaj našoj praksi uzgoja grožđa po ekološkim principima i u skladu s onime što nam govori priroda. U skladu s time, poslove obrade zemlje i vinove loze obavljamo kako se to nekada radilo – s konjima.

Stare tehnike

Govor prirode

Vino je uistinu čudesan proizvod. Toliko je detalja i nijansi koje utječu na konačni ishod koje treba obaviti vinogradar i vinar. No ono na što vinogradar ne može utjecati je priroda. Tijek vinogradarske godine teško je predvidjeti, a zadnjih godina svjedoci samo naglih promjena i ekstremnih vremenskih uvjeta kada se zna dogoditi da se u jednom danu izmjene sva četiri godišnja doba. Zato je za konačni rezultat potrebno iznimno iskustvo i znanje. Često je za vrhunsko vino presudno u pravom trenutku prepoznati što nam priroda govori.

Govor prirode

Priznanja i medalje

Vina redovito izlažemo na izložbama i sajmovima u Hrvatskoj i svijetu. Njihovu kvalitetu potvrđuju medalje i priznanja struke na mnogobrojnim ocjenjivanjima vina. Uz nagrade za Graševinu, s ponosom ističemo Chardonnay s položaja Mitrovac koji je dobitnik zlatne medalje na natjecanju Chardonnay du Monde 2002. godine. Ističemo i zlatnu medalju za Chardonnay Rosenberg 2004, te srebra za Sauvignon 2005 i Graševinu 2006 na Challenge International du Vin 2007. godine. Vino Sauvignon 2005 bilo je izabrano kao jedino vino iz Hrvatske koje je točeno u prvoj klasi na letovima aviokompanije Lufthansa.

U organizaciji revije Svijet u čaši Vlado Krauthaker izabran je 2002. i 2006. godine za najboljeg vinara Hrvatske. Vlado Krauthaker proglašen je i Vinskim vitezom 2009. godine.

Priznanja i medalje

45,3 paralela

Vinogradi Krauthaker nalaze se na 45,3° paraleli na onoj istoj na kojoj se idući prema zapadu nalaze vrlo poznata vinogradarska područja: Istra, Piemont, Val du Rhone, Bordeaux i Oregon.

45,3 paralela

Vinogorje Kutjevo

Vinogradi u kojima beremo grožđe smješteni su u Vinogorju Kutjevo, na osunčanim južnim padinama Krndije. Visinska razlika u vinogradima je između između 200 i 300 metara. Uz godišnje padaline koje se kreću od 500 do 800 mm kiše po četvornom metru – klima, podneblje i vremenski uvjeti pružaju izvrsne uvjete za ekološki uzgoj vinove loze. Veliki šumski sklopovi Krndije i Papuka štite vinorodne položaje smještene u Venju, Hrnjevcu, Vetovu, Mitrovcu, Kutjevu i drugdje od ponekada i tijekom ljeta oštrih sjevernih vjetrova.

Vinogorje Kutjevo

Požeška dolina

Požešku dolinu te obronke Krndije i Papuka za uzgoj vinove loze prepoznali su još Iliri, a cisterciti koji su na ova područja došli početkom 13. stoljeća u Kutjevu su 1232. godine osnovali vinski podrum, koji je danas najstariji vinski podrum u Hrvatskoj. U Požeškoj kotlini zadržavali su se i Rimljani koji su prepoznavši kvalitetu i izdašnost plodne slavonske zemlje kotlinu nazvali Zlatna dolina (Vallis Aurea).

U dalekoj prošlosti Požešku dolinu prekrivalo je Panonsko more, a padine Krndije, Papuka i lokacije naših vinograda u to su vrijeme bile pjeskovite plaže, dok su Panonskim morem plivala morska bića čiji se fosili danas pronalaze na mnogobrojnim arheološkim nalazištima.

Požeška dolina

Mikrolokacije vinograda

Naši vinogradi smješteni su na nekoliko lokacija. S vremenom smo vuvidjeli kako je svaka od tih lokacija, iako neznatno udaljena od drugih, specifična i daje grožđe od kojega nastaje vino s posebnim obilježjima. Tako smo počeli konkretne mikrolokacije i pripadajuće toponime dodavati i na etikete vina. Rezultat takvoga pristupa je npr. vrhunska graševina s mikrolokacije Mitrovac ili Pomale. Iako se radi o istoj sorti, vina koja nastaju iz grožđa sa svake od mikrolokacija razlikuju se bouquetom, aromama, terroirom i drugim obilježjima koja prate vina.

NAŠI VINOGRADI

NAŠI VINOGRADI

VINOGORJE
Kutjevo, Hrvatska
POVRŠINE VINOGRADA
75 ha bijelih kultivara
 
9 ha crnih kultivara
 
29 ha vlastitih površina, 55 ha u kooperaciji
BERBA
isključivo ručna
NADMORSKA VISINA
200 – 300 m
TLO
distrično smeđe, tipično, lesivirano, humozno i ranker
PODLOGE
Kober 5BB, SO4, 3309, 41 A
GNOJIDBA
Stajski gnoj
GUSTOĆA NASADA
7000 trsova/ha
ŽIVOTNI PROSTOR
1,4 m²
PROSJEČNA STAROST VINOGRADA
20 godina
ZASTUPLJENOST KULTIVARA
 
 
BIJELI 87%
 
Graševina 63%
 
Chardonnay 9%
 
Sauvignon 6%
 
Pinot sivi 7%
 
Zelenac 2%
 
 
 
CRVENI 13%
 
Cabernet Sauvignon 3%
 
Syrah 3%
 
Merlot 3%
 
Pinot crni 3%
 
Portugizac 1%
Mikrolokacije vinograda

Tlo

Pjeskovito tlo na većim visinama, siromašno humusom, nastalo na sedimentnim stijenama tijekom vegetacije u srpnju, kolovozu i rujnu grožđu pruža idealnu toplu podlogu. Tlo je često kamenito i ilovičasto što s ispodprosječnom količinom oborina zahtjeva kako iskustvo tako i veliko znanje. Tlo se isključivo gnoji stajskim gnojem, a gustoća nasada je 7.000 do 10.000 trsova po hektaru što čokotu daje životni prostor od cca 1,4 četvorna metra.

Tlo

Berbe

Pjeskovito tlo na većim visinama, siromašno humusom, nastalo na sedimentnim stijenama tijekom vegetacije u srpnju, kolovozu i rujnu grožđu pruža idealnu toplu podlogu. Tlo je često kamenito i ilovičasto što s ispodprosječnom količinom oborina zahtjeva kako iskustvo tako i veliko znanje. Tlo se isključivo gnoji stajskim gnojem, a gustoća nasada je 7.000 do 10.000 trsova po hektaru što čokotu daje životni prostor od cca 1,4 četvorna metra.

Berbe

Kasne i izborne berbe

Specifičnosti kasnih berbi ogledaju se u tome što se u grožđu ostavljenom na trsovima razvijaju dodatni šećeri, arome i mirisi. U kasnim berbama grožđe se bere kada je potpuno zrelo, a mošt sadrži najmanje 94° Oechsla.

Priča s izbornim berbama te izbornim berbama prosušenih bobica još je posebnija. Grožđe u izbornim berbama brižno je birano, a mošt sadrži najmanje 105° Oechsla. Mošt grožđa u izbornim berbama bobica nastaje tiskanjem prezrelih i plemenitom plijesni napadnutih bobica, dok mošt sadrži najmanje 127° Oechsla. Izborna berba prosušenih bobica, kao što ime i kaže, berba je u kojoj su posebno birane bobice prosušene te čiji mošt sadrži najmanje 154° Oechsla.

Kasne i izborne berbe

Podrum

Uz budne oči te istančana osjetila i znanja naših tehnologa vino vrije, ovisno o sorti, u inox ili hrastovim bačvama. Crna vina vriju na klasičan način u badnjevima uz dnevna potapanja komine. Dio crnih, ali i bijelih vina, dozrijeva u barrique bačvicama izrađenim od domaćeg slavonskog hrasta kitnjaka.

Filozofija njegovanja vina u našem podrumu nastavlja se na filozofiju ekološkog uzgoja vinove loze. Podneblje i klimatske pogodnosti koje vladaju tijekom godine na padinama Krndije oko Kutjeva omogućuju nam uzgoj 38 različitih kultivara vinove loze. Pored redovne berbe, klima nam omogućava kasne i izborne berbe.

TEHNOLOGIJA

TEHNOLOGIJA

VRENJE
 
 
BIJELA
 
80% u inox posudama uz kontroliranu temperaturu
 
20% u barrique bačvama i badnjevima
 
ROSE
 
u inox posudama uz kontroliranu temperaturu
 
CRNA
 
klasično u badnjevina uz dnevna potapanja komine
TRAJANJE VRENJA
 
 
BIJELA i ROSE
 
15 do 20 dana
 
CRNA
 
crna: 2 do 3 tjedna (ovisno o ekstrakciji tanina)
TEMPERATURA VRENJA
 
 
BIJELA
 
18 - 20 ºC
 
ROSE
 
18 - 22 ºC
 
CRNA
 
25 - 28 ºC
MALOLAKTIČNA FERMENTACIJA
 
 
BIJELA i ROSE
 
djelomična
 
CRNA
 
da
DOZRIJEVANJE
 
 
BIJELA i ROSE
 
u inox posudama 6 do 10 mjeseci
 
DIO BIJELIH
 
u hrastovim bačvicama barrique na talogu 4 do 12 mjeseci
 
CRNA
 
u hrastovim bačvicama (barrique) 12 i više mjeseci
PRIPREMA ZA PUNJENJE U BOCE
 
 
BIJELA, ROSE i CRNA
 
jedna filtracija
POTENCIJAL DOZRIJEVANJA
(starenja u bocama)
 
 
BIJELA
 
3 do 10 godina
 
PREDIKATNA
 
6 do 20 godina
 
ROSE
 
do 3 godine
 
CRNA
 
3 do 10 godina
Podrum

Posebnosti

Unatoč promjenjivoj mikroklimi na našoj Krndiji, vinova loza izvrsno uspijeva. Autohtona sorta graševina u takvim uvjetima dolazi do punoga izražaja – beremo ju osim u redovnoj berbi i u svim ostalim berbama – kasnim i izbornim. Svako od tih vina je specifično na svoj način, a na sklad okusa, boja i mirisa utječu i mikrolokacije vinograda. Tako, recimo, graševine s mikrolokacija Vidim, Pomale ili Mitrovac, svaka za sebe nosi posebnosti lokacije, podneblja i mikroklime koja vlada na tom području tijekom vinogradarske godine.

Posebnosti

Izvoz

Vina Krauthaker cijenjena su na području cijele Hrvatske, a inzistiranje na vrhunskoj kvaliteti dovelo je i do sve značajnijeg izvoza naših vina koja su na svoje vinske karte uvstili i neki od poznatih svjetskih restorana. Četvrtina proizvodnje za sada se izvozi u 17 zemalja: SAD, Englesku, Njemačku, Švedsku, Češku, Švicarsku, Rusiju, Srbiju, BiH, Crnu Goru, Australiju, Sloveniju, Austriju, Francusku, Belgiju, Luksemburg i Nizozemsku.

Izvoz

Povijest kutjevačkih vina

Arheološki nalazi pokazuju da je Požeška kotlina bila omiljeno obitavalište Ilira, Kelta, Rimljana, Slavena i drugih naroda. Stanovnici Požeške doline uvijek su znali cijeniti i koristiti njene prirodne prednosti. Podrumarska djelatnost na ovim započinje dolaskom Cistercita 1232. godine na padine Krndije, gdje su se nastanili, razvili vinogradarstvo, osnovali podrum te utemeljili naselje Kutjevo.

Povijest kutjevačkih vina

Položaji i sorte vinove loze

Vinogradi o kojima skrbi obrt Krauthaker razasuti su na položajima reljefnih rebara krndijskog i papučkog podbrežja, dužine 52 km. To su Vidim, Mačevo brdo ili Rosenberg brdo, Mitrovac, Pomale, Vetovo, Podgorje, Gradine. Na Požeškoj gori tu je položaj Sv. Vid. Položaji su južno eksponirani i nalaze se na 200 do  400 m apsolutne visine,a od sjevernih su hladnih nepovoljnih utjecaja  zaštićeni visovima Krndije i Papuka. Ti divotni vinogradarski krajobrazni vidici protkani su šumarcima i stablima različitih voćnih i šumskih vrsta po svom potočnom udolju.

Položaji i sorte vinove loze

Tradicionalna obrada

Eksperimenti i naša želja da u vinograde i podrum vratimo tehnike koje su se koristile prije više od 100 godina ugodno nas iznenađuju. Potvrda je to i daljnji poticaj našoj praksi uzgoja grožđa po ekološkim principima i u skladu s onime što nam govori priroda. Uz primjenu konjske sprege za obradu vinograda koriste se i ostali tradicionalni zahvati pri uzdržavanju vinograda koji se gnoje stajskim gnojem. Koristi se i tradicionalna tehnika proizvodnje vina kao u vremenima naših djedova, bez korištenja sumpora i drugih enoloških sredstava, tzv. macerirana ili »orange« vina.

 

Tradicionalna obrada

Vinarstvo i podrumarstvo

Usporedo s rastom proizvodnih vinograda Vlado Krauthaker postupno je gradio svoj podrum, najprije u sastavu svoga doma ,a kasnije na prostoru gospodarske zone »Kamenjača« u Kutjevu. Ukupni kapacitet podruma iznosi  jedan milijun litara, s ukupnom površinom od  3.800 m2.Tehnološku opremu podruma čine suvremeni strojevi za primarnu preradu grožđa, doradu i finalizaciju vina koje svoje stadije dozrijevanja, od dorade do punjenja u boce prolazi u inox posuđu različite zapremine (65%) i u drvenim posudama, zapremine od 225 do 5.000 litara, izrađenih u slavonskoj hrastovini (35%). Nešto je i zemljanih posuda, tzv. qvevri.

Vinarstvo i podrumarstvo

Priča o tradiciji

Ova priča koja slijedi počiva i ostvaruje se u cjelovitosti svojega sadržaja na „ pučini valova vinogradarskog krajobraza“ Kutjevačkog vinogorja u obgrljaju smaragdnog zelenila bajkovite Krndije. Da, tu na domak, vinogradarskom i vinarskom tradicijom bogatog gradića Kutjeva, kao sastavnicom hrvatske nacionalne kulture.

Priča o tradiciji
Arrow down vertical slider
Krauthaker d.o.o.

Krauthaker d.o.o.

Ivana Jambrovića 6 HR - 34340 Kutjevo Hrvatska

T +385 (0)34 31 50 00

F +385 (0)34 31 50 01

OIB: 20786052683
www.krauthaker.hr Naši distributeri

Izjava o privatnosti

Vinogradarstvo podrumarstvo Krauthaker se obvezuje da neće zloupotrebljavati osobne podatke iz obrasca narudžbe. Osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet kupca (primjerice ime i prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja i sl.). Vinogradarstvo podrumarstvo Krauthaker neće dostavljati niti razotkriti osobne podatke kupca trećoj osobi.

Sigurnost podataka

Svi podaci o kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Vinogradarstvo podrumarstvo Krauthaker  i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.
Vinogradarstvo podrumarstvo Krauthaker  se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca na način da prikuplja samo osnovne podatke o kupcima koji su nužni za ispunjenje obveza.
U slučaju promjene bilo kojeg od osobnih podataka (npr. mjesto stanovanja, adresa dostave) koji se evidentiraju prilikom registracije, kupac je dužan o promjeni obavijestiti Vinogradarstvo podrumarstvo Krauthaker.
U slučaju promjene o kojoj nije obaviješten Vinogradarstvo podrumarstvo Krauthaker  ne odgovaraja za bilo kakve nedostatke u pogledu narudžbe odnosno isporuke proizvoda.

Uvjeti poslovanja

Za sve ponuđene proizvode na stranicama postoji objavljena slika i osnovni opis proizvoda. Ovi uvjeti reguliraju proces naručivanja, plaćanja, dostave i eventualne reklamacije proizvoda koji se prodaju kroz naše internet prodajno mjesto.

KONTAKT PODACI
Vinogradarstvo-podrumarstvo Krauthaker
Ivana Jambrovića 6
34340 Kutjevo
OIB:97998408192
Tel:034/315-000
Fax: 034/315-001
www.krauthaker.hr

Kupnja

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija “moja košarica” i popunjavanjem elektronskog formulara. Naručene proizvode možete platiti uplatnicom (samo za teritorij Hrvatske) ili kreditnom karticom. Vašu kreditnu karticu teretimo na dan narudžbe, a naručeni proizvod isporučujemo u najkraćem mogućem roku. Svaka narudžba kreditnom karticom podliježe prethodnoj autorizaciji. U slučaju da naručenog artikla nema na skladištu, biti ćete kontaktirani u najkraćem mogućem roku.. Vaša trenutna narudžba prikazana je na stranici “Moj korisnički račun”. Na toj stranici prikazani su detaljni podaci o artiklu, količini i cijeni. Svi artikli koje ste odlučili kupiti nalaze se na stranici pod imenom “moja košarica”.

Naplata/autorizacija

Naručene proizvode kupac će platiti kreditnom karticom, virmanski ili uplatnicom, prema narudžbi. Naplata se vrši u službenoj hrvatskoj valuti (hrvatska kuna). Ako ne raspolažete kreditnom karticom tada možete, ukoliko imate prebivalište u Hrvatskoj, platiti općom uplatnicom prije isporuke. Isporuku vršimo po primitku uplate. Ukoliko trebate R1 račun potrebno je upisati vaš OIB, te naziv tvrtke ili obrta, ili se obratiti na kontakt email. Internet plaćanje moguće je izvršiti putem sljedećih kreditnih kartica: American Express®, MasterCard®, Visa i Diners Club Card.
Cijene su izražene u kunama. Porez na dodanu vrijednost je uračunat u cijenu. U slučaju promjene PDV-a zadržavamo pravo na promjenu cijena. Ponuda vrijedi do isteka zaliha. Zadržavamo pravo na tiskarske pogreške

Sigurnost

Vinogradarstvo podrumarstvo Krauthaker  se obvezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima koji su nužni za ispunjenje naših obveza, te da informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Vinogradarstvo podrumarstvo Krauthaker  i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Plaćanje kreditnim karticama obavlja se putem našeg partnera T-Com-a i njihovog PayWay sustava koji osigurava sigurno i zaštićeno provođenje internetskih transakcija kreditnim karticama. Ovaj način plaćanja preporučuju sami izdavatelji kartica (Visa, MasterCard, ), pouzdano funkcionira u praksi i prema istraživanjima se pokazuje sigurnijim od klasičnog plaćanja kreditnim karticama u restoranu ili trgovini. Vinogradarstvo podrumarstvo Krauthaker  niti čuva, niti uopće dobiva podatke o konkretnim brojevima vaših kreditnih kartica.

Poštarina i dostava

Besplatna dostava

Za kupce iz cijele Hrvatske, dostava za sve narudžbe iznad 300 kn je besplatna, roba se šalje sljedeći dan nakon potvrđene uplate. Naručena roba siže u roku 48 sati od trenutka slanja u veće hrvatske gradove. Za oslate gradove i otoke vrijeme dostave je između 48 – 72 sata.
Za dostave koje ne zadovljavaju uvjet besplatne dostave naplaćujemo 25kn (uračunat PDV), neovisno o težini pošiljke i udaljenosti mjesta dostavljanja. Izuzetak gore navedenim pravilima su blagdani i ne radni dani.
Vinogradarstvo podrumarstvo Krauthaker  ne preuzima  odgovornost u slučaju kašnjenja isporuke zbog više sile.

Reklamacije

Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Korisnik ima pravo u roku od osam (8) kalendarskih dana od dana dostave proizvoda na zamjenu kupljenog proizvoda ili povrat proizvoda ukoliko uoči nedostatke na proizvodima ili su dostavljeni proizvodi neispravni ili su dostavljeni proizvodi koji nisu naručeni.  Vinogradarstvo podrumarstvo Krauthaker  će, na osnovu zahtjeva za povrat ili zamjenu, korisniku vratiti sredstva na račun ili zamijeniti proizvod s novim u roku osam (8) dana od datuma primitka vraćenog proizvoda na skladište. U slučaju da zamjenskog proizvoda nema na skladištu, moguć je samo povrat sredstava. Povrat dostavljenih proizvoda vrši se dostavom na adresu: Vinogradarstvo podrumarstvo Krauthaker, Ivana Jambrovića 6,34340 Kutjevo U slučaju opravdane reklamacije, Vinogradarstvo podrumarstvo Krauthaker  snosi troškove povrata. Korisnik je obvezan dostavljene proizvode vratiti u stanju u kojem su mu dostavljeni i u originalnom pakiranju (trgovačko pakiranje u kojem je roba i dostavljena) sa otpremnicom i računom.

Naknada za ponovno naručivanje

Ako zaprimimo Vaš povrat robe i zaključimo da je trošak ponovne narudžbe opravdan, kontaktirati ćemo Vas putem e-maila i/ili telefona prije nego napravimo bilo što i ponudimo zamjenu. Ukoliko je povrat vraćene robe neopravdan (ne sviđa Vam se, pogreška u narudžbi), bit ćemo primorani naplatiti vam troškove ponovnog slanja. Napominjemo da vraćena roba mora biti originalno zapakirana.

Povrat i raskid ugovora

Korisnik može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana bez navođenja razloga. Korisnik nema pravo na jednostrani raskid Ugovora:

Da bi korisnik mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti Vinogradarstvo-podrumarstvo Krauthaker o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom (na Vinogradarstvo-podrumarstvo Krauthaker, Ivana Jambrovića 6       , 34340 Kutjevo) ili elektroničkom poštom na vlado@krauthaker.hr , u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a može koristiti i navedeni pisani obrazac za jednostrani raskid Ugovora.

Također, Obrazac za jednostrani raskid Ugovora koji se nalazi OVDJE, korisnik može elektronički ispuniti i poslati u kojem će mu slučaju Vinogradarstvo-podrumarstvo Krauthaker bez odgađanja dostaviti potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu Ugovora elektroničkom poštom.

Rok za jednostrani raskid Ugovora iznosi 14 (četrnaest) dana od dana kada je korisniku ili trećoj osobi koju je korisnik odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet Ugovora predana u posjed, odnosno u slučaju usluge, od sklapanja Ugovora.

Ako korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat sredstava koji je od njega primljen, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada Vinogradarstvo-podrumarstvo Krauthaker, odnosno www.krauthaker.hr zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora, osim ukoliko je korisnik odabrao drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koja je ponuđena. Povrat sredstava bit će izvršen na isti način na koji je korisnik izvršio uplatu. U slučaju da korisnik pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca Vinogradarstvo-podrumarstvo Krauthaker može izvršiti tek nakon što mu je roba vraćena.

Korisnik je dužan robu predati ili je poslati na adresu Vinogradarstvo-podrumarstvo Krauthaker, Ivana Jambrovića 6, 34340 Kutjevo, bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je Vinogradarstvo-podrumarstvo Krauthaker, odnosno www.krauthaker.hr-u, uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora. Izravne troškove povrata robe korisnik snosi sam. Korisnik se moli da prije raskida Ugovora nazove na broj telefona +385 34 315-000 ili se javi na vlado@krauthaker.hr kako bi mu bio objašnjen postupak vraćanja robe.

Korisnik je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. U slučaju oštećenja originalne ambalaže iznos povrata bit će umanjen za postotak sukladan vrijednosti robe. U tom slučaju korisnik će biti obaviješten o iznosu za koji će povrat biti umanjen.

Ako je na zahtjev korisnika izvršavanje usluge započelo tijekom roka za jednostrani raskid Ugovora, korisnik je dužan platiti Vinogradarstvo-podrumarstvo Krauthaker iznos koji je razmjeran onom što je isporučeno do trenutka kada je korisnik obavijestio Vinogradarstvo-podrumarstvo Krauthaker o jednostranom raskidu Ugovora.

LINK ZA OBRAZAC ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Cjelovite informacije vezane uz pravo kupca na jednostrani raskid ugovora možete pronaći na ovom linku: Zakon o zaštiti potrošača

Ostali uvjeti

Uvjeti prodaje se mogu promijeniti bez prethodne najave. Sve potvrđene narudžbe ćemo isporučiti po uvjetima važećim u momentu potvrđivanja narudžbe. Vinogradarstvo podrumarstvo Krauthaker  zadržava pravo ne isporučiti robu na temelju narudžbi s nepotpunim i/ili netočnim podacima.

List of distributors

 

Austria

IVO PERSINOVIC Wein & Delikatesen
A – 1170 WienPezzlgasse 61/6
info@vino-croatia.at
www.vino-croatia.at
+43/ 699/ 10-11-21-02
Austria

Australia

DSA Trading Pty Ltd
Unit 23, 29 Governor Macquarie Dr
Chipping Norton 2170
NSW Australia
www.croatianvintage.com.au
info@croatianvintage.com.au
steve@croatianvintage.com.au
anna@croatianvintage.com.au
Australia

Belgium

CROWINES
Avenue du roi chevalier 11.
1200 Bruxelles
+32 485 25 71 90
www.crowines.be
info@crowines.be
Belgium

Frank Matthys
Matthys Wijnimport NV
Gistelsesteenweg 228
B-8200 BRUGGE
+32-50-386380
www.matthys-wines.com
frank@matthys-wines.be
Belgium

Brasil

Winelands Comercial Importadora Ltda
Caxias do Sul/RS – RSC 453, Km 142 – S/N
CNPJ 12.569.418/0001-01
+00 55 54 3025 1122
fernando.zamboni@winelands.com.br
Brasil

BiH

BILI BRIG d.o.o.
Gojka Šuška 9.
88340 GRUDE
00387-39/661-660
www.bilibrig.com
B i H

Canada

Amethyst Wine Agency Inc.
Améthyste Limitée Agence de Vins Fins et Spiritueux
www.amethystwine.ca
laura@amethystwine.ca
416-919-9994
Canada

CROCAN PREMIUM INC.
100-3418 STANLEY
MONTREAL, QUEBECH3A 1R8
ujolujo@sympatico.ca
514-993-0908
Canada

Montenegro

„VITIS „ D.O.O.
Pljevaljska 24.
Podgorica
+382 67 494583
Crna Gora

Czech Republic

Stepinex s.r.o.
Horomericka 3a
164 000 PRAG
www.mlyn1999.cz
mlyn@mlyn1999.cz
0042 220 610 760
Češka Republika

Deutschland

Budimir Import Export
Massenheimer Weg 12.
D-61352 Bad Homburg
0049 6172 29463
www.budimir.info
info@budimir.info
Deutschland

Intermerkur – Weinhandel GmbH
Siedlungsstrasse 32
42281 Wuppertal
0049 202884467
www.intermerkur.de
info@intermerkur.de
Deutschland

Engleska, UK
COE VINTNERS
53 Redbridge Lane East
Ilford, Essex IG4 5EY
www.coevintners.com
junior@coevintners.com
England UK

France

Histoire d’Hommes et de Terroirs
30, route de Bergerac
33750 CAMARSAC
Aquitaine, France
contact@thierrylurton.com
0033 (0)5 56 52 53 53
0033 (0)6 82 57 72 91
0033 (0)6 18 91 12 33
www.thierrylurton.com

Les Robes de L’Est
84 rue lavergne
33310 LORMONT
b.bacic33@gmail.com
+ 33 (0)6 03 35 16 88
France

Netherlands

MEDITERRAVINO BV
Antonie Heinsiusstraat 23.
2582 VR Den Haag
Netherlands

Poland

PETAR BURULIC
Widawska 5/21
01-494 Warszawa
+48 602 218 881

Russia

JSC “Trade House Aroma”
5, Beregovoy proezd, block 1
121087 Moscow, Russia
Phone:+7 495 777 55 20
Fax: +7 495 777 55 21

SAD

Vinum
69 Cross Road
Basking Ridge NJ 07920
Ilya Shchukin
C 973.687.2161
www.vinumusa.com

Singapore

F8 Wine Services Pte Ltd
30 Raffles Place, Chevron House
Level 17, Singapore 048622
Mob: +65 98211085
f8wine@gmail.com

Serbia

Mondo vino d.o.o.
Pančevački put 36
11210 Beograd
+38111 27 13122
www.mondovino.rs
info@mondovino.rs
Srbija

Sweden

Balkanwines STHLM AB
Sunnebovägen 12
132 46 SALTSJÖ-BOO
Contact: MALIN TURANDER +46 70 816 63 48

Switzerland

Landolt Weine AG
Bederstrasse 77
CH-8027 Zürich
T +41 (0)44 283 26 03
M +41 (0)79 933 53 26
E wolfgang.langanger@landolt-weine.ch
I www.landolt-weine.ch